Na czas sylwestrowo-karnawałowy przygotowaliśmy bogatą ofertę win musujących, które nie rujnują kieszeni:
Crémant d’Alzace Giebersberger BRUT
Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, metoda tradycyjna
Świeże i orzeźwiające, o owocowym profilu z delikatną nuta tostową. Doskonałe jako aperitif lub jako towarzysz
niezbyt słodkich deserów.
Crémant de Bordeaux Blanc Bulles de Lisennes BRUT
Sémillon, Cabernet Franc, Muscadelle, metoda tradycyjna
Aromaty dojrzałych owoców ctrysowych z nutami kwiatowymi. Można podawać jako aperitif, z owocami morza i rybami a
także foie gras.
Crémant de Bordeaux Rosé Bulles de Lisennes BRUT
Merlot, Cabernet Franc, metoda tradycyjna
Wino z aromatami i posmakami dojrzałych czerwonych owoców jagodowych. Podawać do risotta, pizzy i sałatek z
białymi mięsami.
Cava Alsinac Brut Nature Reserva
Macabeo, Xarel·lo, Parellada, metoda tradycyjna
Kremowe o owocowych aromotach i posmakach melona z wyraźnymi nutami chlebowymi. Pasuje do potraw z drobiu, ryb
słodkowodnych i dojrzałych serów.
Cava Alsinac Brut Nature Vintage
Macabeo, Xarel·lo, Parellada, metoda tradycyjna
Rześkie, o posmakach białych owoców z nutami cytrusów. Dobre jako aperitif, można też podać do tłustych ryb i
sałatek.
Cava Alsinac Brut Rosado Brut
Monastrell, Garnacha, Trepat, metoda tradycyjna
Orzeźwiające wino a aromatach owoców leśnych z posmakiem poziomek. Idealne do risotta, owoców morza, sałatek.
Verum Gran Cueva Brut Nature
Chardonnay, metoda tradycyjna
Dojrzałe, kremowe i harmonijne wino o aromatach tostowych i posmaku jabłek. Podawać do potraw z białych mięs,
potraw na bazie ryżu i dojrzewających serów pleśniowych.
Schwarzböck Riesling Sekt Brut
Riesling, metoda tradycyjna
Krzepkie i orzeźwiające wino o smaku białych owoców pestkowych z nutami kwiatowymi. Dobre jako aperitif, do
pasztetów i drobiu, sałatek owocowych.
Schwarzböck Frizzante Gelber Muskateller
Gelber Muskateller, saturacja
Aromatyczne wino o nucie muszkatowej z posmakami owoców cytrusowych. Doskonałe do samodzielnej konsumpcji lub
deserów z owocowymi elementami jak strudel czy szarlotka.
Prosecco Riondo Collezione Extra Dry
Glera, metoda charmat
Odświeżające, półwytrawne owocowe wino o aromatch kwiatowych i smaku soczystego jabłka i gruszki Rewelacyjne jako
aperitif, do włoskiej szynki, przekąsek czy owoców oraz do samodzielnej konsumpcji